Un accident grav a avut loc în această seară  la ieșire din localiattea Ilva Mică, spre Sângeorz-Băi. În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau 10 persoane.

În unul dintre autoturisme, prevăzut cu 7 locuri se aflau 7 persoane iar în cealaltă mașină implicată în accident se aflau 3 persoane, dintre care una era încarcerată, în stop cardio-respirator, la momentul sosirii echipelor de intervenție. O altă persoană din cel de-al doilea autoturism este semiconștiență, cu leziuni și traumatisme.

Două victime din autoturismul cu 7 locuri prezintă traumatisme craniene, după cum informează Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

La fața locului s-au deplasat 3 echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare și un echipaj al Ambulanței. S-a activat planul roșu de intervenție.

UPDATE:

Comunicat de presă : Accident rutier între două autoturisme, cu zece persoane implicate – Ilva Mică, judeţul Bistriţa – Năsăud.

Pentru gestionarea optimă a situației, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La faţa locului, au intervenit o autospecială de stingere cu modul de descarcarare, 2 ambulanţe #SMURD de prim ajutor de tip B2 și o ambulanţă de terapie intensivă mobilă. În sprijinul echipajelor din teren, a fost trimisă și o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanta Bistrita-Nasaud.

În cele două autoturisme se aflau 10 persoane, dintre care una a rămas încarcerată pe bancheta din spate, în stop cardiorespirator. În câteva minute, pompierii militari de la Garda de Intervenţie Sîngeorz Băi au extras tânărul, în vârstă de 19 ani şi l-au predat echipajelor medicale, care au început manevrele de resuscitare.
În ciuda manevrelor de resuscitare, organismul tânărului nu a răspuns, iar medicul care încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă a fost nevoit să declare decesul, la locul accidentului.

Alte şase persoane implicate în accident au fost transportate la spital (UPU SMURD Bistrița, respectiv CPU Năsăud), cu traumatisme si leziuni, iar trei persoane , dintre care un minor in vârstă de 13 ani, au refuzat transportul la spital.

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA