CSM Bistrița a trecut în sferturile de finală a Cupei României Fan Curier, după o victorie fără echivoc în fața echipei U Cluj, scor 33-27, după cel bistrițencele au condus la pauză cu 9 goluri, 21-12.

Deși au avut în fața adversare de națională, precum Ionica Munteanu, Florina Citoan sau experimentata Ani Senocico, bistrițencele au controlat jocul de la un capăt la altul și s-au impus fără probleme.

Victoria de la Vâlcea, din campionat, le-a dat și mai multă încredere elevelor lui Pașca, care s-au descurcat de minune chiar și în fața unei apărări agresive, avansate, ale clujencelor.

Dana Rațiu a făcut iar un meci excelent iar portărița Măzăreanu a închis poarta în prima repriză, o primă parte spectaculoasă, cu faze bine lucrate și finalizate perfect de CSM Bistrița.

În partea secundă, Pașca a rulat tot lotul de jucătoare și Clujul s-a apropiat la 5 goluri în ultimele 10 minute. N-au fost emoții prea mari însă, titularele de drept rezolvâdn meciul pe final și aducând o victorie la 6 goluri și o calificare în sferturi.

„O competiție care cred eu că ne priește. Cred că am jucat bine, am dominat meciul de la un capăt la altul, cu o mică sincopă, în care Clujul s-a apropiat la 5 goluri, poate din cauza unei relaxări premature și din cauza unor ratări din situații clare, de unu la unu. Un joc bun, vreau să le felicit pe fete. O luăm de la capăt, pentru că săptămâna viitoare întâlnim în campionat Slatina, într-un meci extrem de important”, a declarat Horațiu Pașca la finalul meciului.

Pentru CSM Bistrița au marcat: Daniela Rațiu (7), Oana Chirilă (6), Magdalena Paraschiv (4), Almudena Rodriguez (3), Andreea Tetean (3), Irina Ivan (2), Laura Pristavița (2), Andreea Bărbos (2), Alexandra Orșivschi (2), Bianca Zegrean (2).

În poartă, Ana Maria Măzăreanu a salvat 19 din cele 43 de mingi aruncate de clujence pe poarta sa (44 %) iar Viorica Țăgean – un gol din patru (25 %)

SPUNE-TI PAREREA