Pompierii militari și polițiștii bistrițeni s-au aflat azi în zonele aglomerate din Bistrița, Năsăud și Beclean, unde au împărțit materiale informative populației, pentru a-i învăța cum să evite situațiile periculoase. Acțiunea s-a desfășurat astăzi, marți, 13 februarie. În viziunea celor superstițioși, marți sunt „trei ceasuri rele”, iar cifra „13” aduce ghinion. Polițiștii și pompierii consideră, însă, că precauția și infirmatea îi poate ajuta pe oameni să evite situațiile de risc și să prevină ghinionul.

„Începând cu anul 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivelul comunităţilor bistriţene a fost organizată Ziua Informării Preventive. Din anul 2018, acestui demers preventiv s-a alăturat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa – Năsăud.

Pompierii militari din subunităţile de intervenţie, alături de polițiștii de la ordine publică și prevenire au fost, astăzi, în mijlocul cetăţenilor, în zone aglomerate din municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean, pentru diseminarea materialelor aferente campaniilor de informare şi conştientizare în care inspectoratele noastre sunt angrenate”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA