Partidul Ecologist Român, filiala Bistrița-Năsăud, a organizat o conferință de presă, la care au luat parte reprezentații filialei județene, dar și fostul jurnalist Ovidiu Zară, vicepreședinte PER, la nivel național.

Acesta a abordat subiecte „fierbinți”, printre care scoaterea ofițerilor acoperiți din presă, dar și legea privind răspunderea magistraților.

„Cred că o mare hibă a României este lipsa de moralitate. Energiile vitale ale acestei țări sunt blocate. Cred că e cazul ca fiecare să acționeze. În ceea ce privește Legea răspunderii magistraților, am inițiat o petiție în acest sens când eram jurnalist, pentru că nimeni nu răspunde și din banii noștri s-au plătit despăgubiri la CEDO, fără ca Ministerul Finanțelor să mai recupereze acești bani. Orice magistrat care greșește și distruge familii, trebuie să plătească și material și penal”, a declarat Ovidiu Zară.

Acesta a fost întrebat de jurnaliști și ce părere are despre legalizarea prostituției, un proiect mai vechi propus de PER, înainte de alegerile parlamentare din 2016.

„Ne-am asumat acest lucru. Mai sunt și oameni care gândesc pe termen lung. Trebuie să ne asumăm și lucruri care nu plac la o parte din electorat. Ceea ce am făcut noi prin proiecte legislative, am făcut pe termen lung. Cum vă explicați faptul că pe internet sunt anunțuri, cu telefoane și nimeni nu face nimic? Sunt sute de mii de prostituate prinse și amendate. Gândiți-vă despre câți bani vorbim. Cine spune că nu își asumă acest lucru, este ipocrit”, a mai declarat Zară.

SPUNE-TI PAREREA