După un deceniu de așteptare, proiectul promis de primarul Ovidiu Crețu la alegerile din 2008 s-a finalizat și s-a inaugurat. Fără tăieri de panglici și fără o deschidere oficială, pârtia din Wonderland a fost deschisă publicului în această dimineață, la ora 9.00. În weekendul acesta, va funcționa până la ora 16.00, iar de luni se va putea schia și în nocturnă.

Printre primii schiori care au urcat cu telescaunului și au coborât pe schiuri s-au aflat primarul Ovidiu Crețu și viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae. Ca simpli privitori, la pârtie au venit și unii consilieri locali ai PSD.

„Investiția a costat 4 milioane. Programul este de la 9.00 la 16.00 iar în zilele de lucru, de luni până joi, poate și vineri, se va schia și de la 18.00 la 21.00, pe nocturnă, dar cu bilet separat. Oamenii care se duc la lucru, pot veni acasă, își iau schiurile și schiază seara, în timpul săptămânii. Pârtia, chiar și pe varianta ocolitoare, nu este pentru începători, nu este pentru cei care pun pentru prima dată schiurile în picioare. Cei care pun pentru prima dată schiurile în picioare, nu urcă pe telescaun, urcă pe jos și coboară de câteva ori. Există varianta să punem, de anul viitor, un teleschi sau un baby lift pentru începători”, a declarat primarul Ovidiu Crețu, adăugând că există posibilitatea ca Primăria să recupereze investiția din fonduri europene.

„Vom începe și lucrările la Aquapark, din fonduri proprii. Sper să nu ne trebuiască 10 ani să-l terminăm”, a mai declarat Ovidiu Crețu.

Zeci de bistrițeni au venit la schi încă de la deschidere, majoritatea cu mașinile personale, deși au fost puse la dispoziție și autobuze.

În ceea ce privește calitatea pârtiei, părerile celor care au încercat-o pentru prima dată sunt împărțite. Deși unii spun că se poate schia destul de bine, foarte mulți au fost nemulțumiți de cum arată pârtia în partea de sus, unde stratul de zăpada este subțire, cu pietricele și pământ. De la jumătatea pârtiei în jos, stratul de zăpadă este bun pentru schiori.

Prețurile foarte mici pentru urcarea cu telescaun reprezintă un plus pentru Pârtia Cocoș. Cu un abonament de 30 de lei, poți urca toată ziua cu telescaunul, în timp ce copiii plătesc doar 10 lei pe zi. De asemenea, au fost amenajate și zone pentru mâncare și băutură, dar și căbănuțe de unde poți închiria echipamente de schi.

Accesul cu mașina e ușor. Se poate ajunge până în parcare, doar că, la primele ore dimineții, nu s-a intervenit cu sare sau nisip pe drumul acoperit cu gheață și zăpadă.

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA