Hoții sunt inventivi, fii preventiv! Astfel polițiștii de la prevenire vă recomandă:

-Uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă şi prevăzută cu cel puţin două încuietori cu sisteme şi chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor. Sistemele de siguranţă performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplăcute.

 – Multe furturi din locuinţă se comit  profitând de uşa de acces neasigurată cu sistemul de închidere. Când vă aflaţi în locuinţă, asiguraţi uşa  cu sistemul de siguranţă deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol bunurile pe care le găsesc la îndemână.

-Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă  ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă și să supravegheze perimetrul locuinţei.

-Întrebaţi persoanele necunoscute care se află în imobilul în care locuiţi, pe cine caută. Este o metodă extrem de eficace de descurajare a hoţilor din locuinţe.

-Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scărilor.

-Restricţionaţi accesul în imobil cu un sistem interfon. Atenție, acesta devine inutil dacă se permite accesul tuturor persoanelor fără a fi verificată identitatea acestora.

-Dacă aţi pierdut cheia de la locuinţă, înlocuiţi imediat dispozitivul de închidere. Acest lucru este recomandat şi în cazul mutării într-o nouă locuinţă.

-Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie.

-Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.

-Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, refuzaţi-le! Dacă totuși doriți să achiziționași ceva în nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.

-Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.

 

SPUNE-TI PAREREA