Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a făcut declarații incredibile în cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de ministrul Educației, Liviu Pop.

Radu Moldovan a fost întrebat de jurnaliști despre modificările la Legile Justiției.

„Eu cred că sunt destul de multe jocuri de toate felurile, care au tot felul de interese și cred că e mult prea multă lume supărată că nu mai poate scoate banii din România afară și că trebuie să plătească impozitul pe profit. Ați văzut, ca și mine, o groază de dovezi, în presă, cu companii care au finanțat manifestările din București. Eu în presă am văzut o groază de dovezi”, a spus Radu Moldovan.

„Eu înțeleg statul de drept, nu de drepți, în care toți oamenii să aibă drepturi egale, în fața legii. Atunci cred că un domn X, dintr-un Parchet Y, dacă a abuzat pe cineva, să răspundă și atunci cred că se va gândi de două ori. Un alt domn judecător Z, dintr-o instanță W, când va face o analiză și va știi că va răspunde pentru decizia lui, nu va mai da așa, nu va mai tot semna mandate. Acum, în județul Bistrița-Năsăud avem 5000 de mandate. Pentru cine? suntem în administrație vreo 100, mai sunt oameni de afaceri vreo 100. Și până la 5000? Ce costuri sunt în această zonă?”, a mai spus președintele CJ.

Acesta spune că nu poate da un răspuns despre modificările Legilor Justiției și că lasă specialiștii să se pronunțe, dar că toată lumea trebuie să răspundă dacă greșește. Președintele Consiliului Județean a spus că a aflat, de sărbători că a fost interceptat ani de zile.

„Oricine greșește într-un stat de drept trebuie să plătească. Pe fond, nu vă pot da răspuns. M-am străduit și mă voi strădui să nu încalc legea. Am o serie de scrisori, de Crăciun, de Anul Nou, cât am fost interceptat, câte mandate și clasări… Acuzat de abuz, de luare de mită, de tot felul de lucruri, cu firme și cu oameni de care nu am auzit în viața mea. Am fost interceptat ani de zile, supravegheat, filat, fotografiat, tot ce vreți. De Crăciun mi le-au trimis doar unele și pe urmă, de Anul nou pe ale clasate și, între ele, m-au lăsat să mă bucur de sărbători. Sunt lucruri care fac parte din societatea noastră. Concluzia este că toți trebuie să fim egali în fața legii”, a mai spus Radu Moldovan.

 

SPUNE-TI PAREREA