Deputatul PSD, Daniel Suciu, a vorbit, în cadrul unei emisiuni la Sângeorz-TV, despre scoaterea din circulație a trenului Săgeata Albastră. Suciu spune că în data de 4 decembrie era programată o licitație pentru achiziționare de traverse pentru ca viteza trenului să ajungă la peste 50 km/h.

„Un primar din zonă, chiar primarul de la Sângeorz-Băi spunea să turnăm beton între șinele de cale ferată și să facem pistă de bicicletă. În primul rând, calea ferată este obiectiv strategic și în al doilea rând, calea ferată nu aparține nici unui primar, este a statului român. Am insistat foarte ca acest tronson să fie deschis, pentru că oferea o șansă în plus. Eu inclusiv cu primarii din această zonă am discutat și le-am spus că pasul doi poate și trebuie să fie un traseu turistic. Ceea ce nu au înțeles unii e că trebuie să ai infrastructura adecvată”, a spus Daniel Suciu.

Deputatul spune că, cu un tren, se putea face un traseu turistic în zonă. „Puteam lega Sângeorz-Băi, Maieru, Rodna, Șanț… la Șanț călătorii să fie transportați cu altceva cu o poveste extraordinar de frumoasă. Povestea apei, povestea aurului, catacombele de la Rodna, Valea Vinului, borcutul de la Sângeorz-Băi. Dar ca să ai acest tren, trebuia să ai calea ferată reparată”, a declarat Suciu.

„Dacă cineva crede că eu nu am aflat cum s-au făcut lucrurile, exact ca să nu se prindă tronsonul orar al elevilor care merg și vin de la școală, dacă cineva crede că eu nu știu de cel puțin un primar care s-a bucurat foarte tare că acest tronson a fost închis sau de anumiți angajați de la CFR, pe care îi încurca redeschiderea acestui tronson… Tot ce s-a spus despre pierderi de 15.000 de lei pe zi sunt povești de adormit copiii. Să știți că foarte multă lume, doarte multe alte zone s-au bătut pentru această Săgeata Albastră. Mă amuză amar bucuria unor oameni care se bucură că trenul lui Suciu nu mai circulă. Transportul feroviar în România este subvenționat de România. Niciun tren nu este rentabil”, a spus Suciu, adăugând că scoaterea trenului din circulație le-a făcut un mare rău oamenilor și elevilor și un mare bine „rechinilor” care stau în fața școlii.

1 COMENTARIU

  1. Saracu! Ar trebui sa i se impute toate pierderile. A ajuns si acest NEMURIC sa discute de potentialul Vai Somesului! O sa dispari ca un nimeni draga NIMENI.

SPUNE-TI PAREREA