Pentru mulţi dintre noi, Crăciunul este o perioadă plină de cadouri, plină de culoare şi de bucurie. Pe lângă luminiţe şi multe alte laitmotive ale Crăciunului, atenţia oamenilor ar trebui să se orienteze şi spre cei nevoiaşi. Năsăudeanca Iulia Bidică se ocupă şi anul acesta ca oamenii inimoşi să împartă bucurie. Anul trecut, în prag de Sărbători, Iulia, voluntar al fundaţiei „Împarte bucurie”, a ajutat bătranii şi copiii din trei mănăstiri din Vatra Dornei. Vezi povestea aici.

Anul acesta, încă din 13 noiembrie,  campania umanitară de Crăciun, “Împarte bucurie” a început să adune cadouri pentru cei nevoiaşi. Pe pagina de facebook a campaniei, organizatorii au postat următorul mesaj:

Tot ce trebuie să faceți, pentru a ne ajuta să ducem la bun sfârșit și această campanie, este să donați alimente neperisabile, rechizite, dulciuri, jucării, scutece, produse de igienă, haine si încălțăminte pentru copiii si familile aflate in dificultate. Deoarece dorim ca acești copii să se bucure de tot ce primesc, nu o să acceptam decât haine si incălțăminte nou cumpărată. Între 13 noiembrie-15 decembrie (perioada de colectare) ne găsiți la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Năsăud, zilnic, intre orele 08:00-16:00. În curând o să revenim cu informații despre cazurile pe care o să le selectăm. Pentru mai multe informații despre campanie și dacă cunoașteți cazuri pe care trebuie să le avem în vedere, colega noastra, Iulia Bidică, așteaptă mesajele sau telefonul dumneavoastră. (0740 365 657).” 

Iulia spune că, şi în acest an, obiectivul campaniei este ca donaţiile să ajungă la cât mai multe centre de copii şi bătrâni. Pentru că în multe centre domneşte o linişte tristă, cei implicaţi în această campanie doresc să aducă acolo un strop de bucurie, chiar dacă Sărbătorile nu sunt numai despre cadouri.

Campania acestui an este una la care se implică toţi voluntarii asociaţiei şi persoanele care vor să ne ajute, chiar dacă nu sunt membri. Diferenţa, faţă de anul trecut, este că anul acesta, foarte multă lume din străinătate ne-a scris. Românii din judeţul nostru ne-au spus că vor să contribuie şi ei şi că o sa ne trimită pachete din Austria, Germania, Franţa, pe cheltuiala lor”, a menţionat Iulia Bidică.

Fotografii din campania anului trecut:

SPUNE-TI PAREREA