Dacă ești un fraier pârlit, care bea o bere după o zi de muncă și faci accident, înfunzi pușcăria. Primești un avocat din oficiu că n-ai mii de euro să le dai greilor de pe penal, judecătorii consideră că ești pericol public și te țin la beci până uită de tine. Evident, nu se mai scrie de tine nici în ziare, că nu interesează pe nimeni povestea unui oarecare muncitor cinstit care a făcut un accident cu o rablă.

Dacă, în schimb, ești mare șmecher, conduci Touareg ca baștanii, bei finețuri la nuntă, te faci mangă, apoi te urci la volan, rupi șoseaua cu viteză și omori un om, nu stai prea mult la răcoare. Oricum, tu ești sensibil și-s de vină ăia ce n-au marcat drumul ca să vezi tu mai bine când te urci mort de beat la volan. Poate trebuia să-ți pună și coloană oficială.

Și cum părinții au munți de bani făcuți prin muncă cinstită și nu-s ca ai pârlitului ăla care merge ca fraierul la muncă, ai și cei mai tari avocați, care motivează că nu ești un pericol public și că e mai okey să îți rumegi fapta acasă, la căldurică, mâncând o pizza cu ceilalți șmecheri, în timp ce mortul se odihnește și el în pământ.

Și judecătorii te înțeleg perfect și te lasă acasă, că e perfect normal să nu stai la beci nici măcar 30 de zile după ce ai omorât un om mort de beat la volan. Cam așa funcționează justiția care înțelege că dacă ești dintr-o familie bună, ești student și educat, n-ai ce căuta în arest preventiv. Normal, nimeni nu se întreabă din ce familie bună poți fi tu și ce educație ai putut primi dacă te îmbeți la nuntă și conduci ca șmecherul.

Mai stai un pic, până uită lumea de ce ai făcut și presa oricum nu mai scrie că are altele mai importante, mai găsesc avocații o chichiță în sistem și scapi doar cu control judiciar, datorită educației pe care o ai. Și tot pentru că ești dintr-o familie bună și ai valoare, cu puțin noroc, scapi și cu suspendare și în 2-3 ani poți să-ți iei iar carnetul și o mașină mai tare. Poate până atunci marchează și ăștia drumurile, ca să poți să conduci în siguranță, după ce ai băut Chivas la nuntă. Ca șmecherii.

 

 

2 COMENTARII

SPUNE-TI PAREREA