Domeniile de vânătoare sunt zone minate. O întâmplare incredibilă, petrecută pe unul dintre fondurile de vânătoare din județ, a fost povestită de jurnalistul Adrian Linca. Acesta a relatat pe Facebook cum a fost amenințat de un vânător pe Dealul Jelnei.

” Dispăreeeeeți…Mnezeeeeiiii….Ce cătați aici? N-aveți voie, suntem la vânătoare…
…zice ieri unul, pe-un ton aproape isteric, ieșit din pădure, în blugi, c-o pușcă pe umăr. Eram cu bicicletele pe Dealul Jelnei, la 4-500 de metri de la bazinul de apă, pe drum, înspre Dealul Budacului. Adică într-o zonă destul de frecventată de bicicliști, alergători, amatori de drumeție, culegători de ciuperci, sau cine știe ce altfel de oameni mai au chef să se relaxeze liberi prin pădure”, povestește Adrian Linca.

„- Stai, mă, omule, cum vorbești așa? Doar nu-i pădurea ta…
– Ba da, e pădurea mea! E domeniul meu de vânătoare și, dacă treceți pe aici, cine știe ce se poate întâmpla. Că la vânătoare se mai întâmplă și accidente, de când e lumea și pământul – încearcă durdunelul cu pușca-n spate să ne sugereze că am putea s-o-ncurcăm rău dacă nu ne cărăm de-acolo. Pricepem că-i mai bine să nu ne punem cu el și-ai lui, vreo 3-4 pe care-i mai zărim printre copaci, la pândă, cu puștile îndreptate în direcția pârtiei de schi, undeva desupra cartierului RAAL. Îl auzim în urma noastră cum ne mai înjură de vreo două ori, după ce ne vede că-l pozăm”, a relatat jurnalistul bistrițean.

„Coborâm de pe deal aproape vorbind singuri, în timp ce auzim, destul de aproape, împușcături ca de armă automată. Acuma, fără să ne pricem la de-astea, întrebăm doar: o fi în regulă să te dai stăpânul codrului și să-mpuști în dreapta și-n stânga prin pădure, la o aruncătură de băț de oraș, fără măcar să delimitezi cumva zona, s-o izolezi de oameni care se pot afla pe-acolo? Ziceți, care vă pricepeți…”, mai spune acesta.

SPUNE-TI PAREREA