De la „Împreună reușim!”, la „Îți sparg m**a” sau drumul de la adulație la dizgrație. Primarul orașului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, are probleme tot mai mari. Scandalurile repetate în care a fost implicat, dar mai ales faptul că n-a demarat încă niciun proiect important pentru orașul pe care îl conduce sunt lucruri care i-au făcut pe o parte dintre sângeorzenii să recurgă la o măsură radicală.

semnat

Oamenii din orașul stațiune au început să adune semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Traian Ogâgău! Aceștia au făcut tabele pe care scrie „Lista cetățenilor cu drept de vot, locuitori ai orașului Sîngeorz-Băi, care susțin organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului orașului Sîngeorz-Băi, dl. Traian Ogâgău, motivat de nesocotirea intereselor locale ale colectivității”.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin.

Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului. Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

Revolta oamenilor nu este una spontană, starea conflictuală dintre Traian Ogâgău și sângeorzeni instalându-se la scurt timp după ce a fost ales primar, din cauza deciziilor pe care le-a luat. Ultimul scandal în care a fost implicat a avut loc în urmă cu câteva zile, când a sunat, a înjurat și a amenințat un cetățean din Sîngeorz-Băi.

SPUNE-TI PAREREA