Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița este la această oră pe stoc zero la în ceea ce privește grupa de sânge B III rh negativ  și AB IV rh negativ.

Donatorii de sânge salvează vieți, stocurile cntrelor de transfuzii sunt tot timpul atent monitorizate deoarece în România este în permanență mare nevoie de sânge donat. Bistrițenii care aveți grupa de sânge B III RH negativ sau AB IV rh negativ puteți să faceți o faptă bună, așa că sunteți așteptați să donați.

La Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița se prezintă în fiecare lună zeci și sute de donatori, în funcție de perioade și nevoi. Unele persoane sunt deja donatori cu state vechi, dar tot timpul mai calcă pragul instituției și oameni noi. Motivele celor care donează sunt diferite, unii o fac în situații de disperare, când oameni dragi suferă, alții doar din dorința de a face o faptă bună, sau pentru a-și verifica starea de sănătate, unii o fac pentru o zi liberă se la serviciu sau un bon cadou, dar indiferent de motiv, gestul lor salvează vieți.

La nivel național există un număr mic de donatori raportat la celelalte țări europene, numai 1,7% dintre români donează sânge, aflându-ne astfel sub jumătate din necesar.

 

SPUNE-TI PAREREA