Campania națională de prevenire a victimizării copiilor ‘ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ’ a demarat încă din 4 septembrie și se va încheia abia la finalul lunii, astfel că  Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, prin C.A.P.C., desfășoară o serie de acțiuni în școlile bistrițene .

Campania este destinată creșterii gradului de informare a elevilor aflați la debutul anului școlar, în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale.

Conform oamenilor legii faptul că școala a început fără evenimente neplăcute se datrează faptului că au fost prezenți în societate, dar și ascultați atât de cei mici, cât și de adulți.

”La data de 11 septembrie, școala și-a deschis porțile, iar copiii au pășit din nou în clase, nerăbdători să își revadă colegii și profesorii. Prima zi de școală a decurs fără probleme pentru că polițiștii au fost lângă copii, dascăli, părinți, iar cei mici au respectat sfaturile oamenilor legii și au mers spre școală doar prin zone circulate,  au stat de vorbă doar cu persoane cunoscute și au evitat să aibă asupra lor obiecte de valoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Zilnic, începând de luni, polițiștii supraveghează zonele în care există școli. Atât dimineața, cât și la ieșirea elevilor de la cursuri, mai ales în zonele aglomerate, pot fi vizibili în trafic polițiști rutieri, care se asigură că nu apar  incidente de circulație.

”Copiii trebuie să traverseze fără să alerge și numai după ce în prealabil s-au asigurat că șoferii i-au văzut și au oprit. Să circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri. Să evite să asculte muzică la căști și să fie atenți la drum”, le reamintesc polițiștii elevilor de câte ori este nevoie pentru a se evita evenimente neplăcute.

 

SPUNE-TI PAREREA