După scandalul iscat în toată presa, după deschiderea unor cercetări și împărțirea oamenilor în pro și contra sancționării de către BOR a preotului Cristian Pomohaci, acesta face o solicitare de sancționare a unor televiziuni și a CNA-ului pentru că a fost făcut în toate felurile.

Membrii Comisiei de cultură a Camerei Deputaților au avut pe ordinea de zi o temă de discuție extrem de interesantă, de a soluționa solicitarea lui Cristian Pomohaci de sancționare a unor televiziuni prin intermediul Consiliului Național al Audiovizualului.

”Pe scurt, vă spun că ni se solicită să obligăm Consiliul Național al Audiovizualului să se îndrepte cu anumite măsuri coercitive înspre anumite posturi de televiziune. Totodată, respectivul cabinet de avocatură ne spune că domnul este terfelit mediatic zilnic de aceste posturi de televiziune, fiind făcut în toate felurile, nu vreau să reproduc aici. Trebuie însă să facem un răspuns către respectivul cabinet de avocatură, prin care să îi îndemnăm să citească legea, să îi spunem că nu ne ocupăm noi de așa ceva, noi nu suntem instanță de judecată, că are la dispoziție posibilitatea să acționeze în instanță atât CNA, cât și acele posturi de televiziune”, a declarat liberalul Gigel Știrbu în ședința comisiei.

Cristian Pomohaci, reprezentat de un cabinet de avocatură a cerut deputaților printr-o adresă sancționarea televiziunilor, dar și a CNA, instituție care la rândul său nu i-a răspuns unei astfel de cereri.

După discuțiile din comisie deputații au ajuns la concluzia că nu au astfel de competențe, dar vor cere totuși de la CNA un punct de vedere.

 

SPUNE-TI PAREREA