Cu câteva zile mai devreme decât de obicei, elevii s-au întors astăzi la școală. Sute de elevi, profesori și părinți au participat în această dimineață la deschiderea anului școlar la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

De la eveniment nu a lipsit primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, reprezentanți ai Poliției, părintele protopop Alexandru Vidican. Deschiderea oficială a anului școlar a fost făcută oficial de Suzana Gălățan, directorul unității școlare, care l-a înlocuit anul acesta pe Constantin Rus. Fostul director a fost aplaudat de cei prezenți și a fost lăudat de primarul Bistriței, pentru că a fost principalul artizan al realizării campusului școlar.

„Colegiul Național Liviu Rebreanu și-a deschis porțile pentru o nouă generație. Am primit cu bucurie clasa pregătitoare, 4 clase și elevii claselor a 9-a, o generație foarte bună, care au venit la CNLR cu rezultate bune obținute la Evaluarea Națională. Din această toamnă, în fața voastră se deschide un nou drum. Pe acest drum, va trebui să mergeți alături de noi. Drumul nostru împreună este drumul cunoașterii, dar eu îmi doresc să fie și al prieteniei și al respectului. Ne angajăm împreună să descoperim acele lucruri care să ne determine să putem spune: îmi place la școală! Noi dorim să vă sădim în suflet valorile fundamentale umane: iubirea, adevărul, respectul, încrederea, munca, speranța și recunoașterea (…) Este o cinste să fii elev al CNLR, este o cinste, dar și o responsabilitate. Am sentimentul că sunteți foarte mândri că sunteți elevi ai CNLR. Vă rog să faceți vizibil acest lucru, să-l faceți vizibil și pentru acei elevi care și-au dorit să fie elevi ai CNLR, dar nu au reușit să ajungă aici, să purtați cu mândrie însemnele școlii, tricoul vostru preferat să fie cel cu blazonul CNLR, să preferați să îmbrăcați cămașa albă, cu eșarfă sau cu cravată galbenă și sacoul bleumarin. Să nu le simțiți incomode, ci să vă aducă mândrie și responsabilitate”, le-a transmis Suzana Gălățan elevilor.

„Sunt onorat să vin la deschiderea anului școlar la cea mai importantă școală a orașului, a județului și una dintre cele mai importante școli ale țării. Începând din acest an, școala are o conducere nouă. O felicit pe doamna Suzana Gălățan, îi doresc să continue tradiția și îi promit că voi fi alături de domnia sa și de echipa pe care o conduce, pentru ca aici, la CNLR, să fie și condiții materiale pentru învățământ. Nu uit să îi mulțumesc și vechii, conduceri, domnului Constantin Rus, pentru ceea ce a realizat în ultimii 21 de ani. Dacă vă uitați la ce s-a realizat în campus, puteți să îi mulțumiți, pentru că el este artizanul a ceea ce s-a realizat aici și sunt convins că va rămâne în istoria școlii ca directorul care a modernizat campusul școlar”, a spus primarul Ovidiu Crețu, care le-a transmis celor prezenți că, din anul 2018, va intra în reabilitare și clădirea principală a liceului.

SPUNE-TI PAREREA