Viceprimarul Cristian Niculae a fost ales președinte al PSD Bistrița și o va înlocui în funcție pe Doina Pană.

Cristian Niculae a candidat singur pentru funcția de președinte și a prezentat o serie de obiective pentru mandatul său. În cadrul conferinței, s-au stabilit, printr-o rezoluție, principalele priorități ale Organizației Municipale și ale consilierilor municipali: rezolvarea problemei traficului și reabilitarea străzilor, complexul Wonderland.

Conferința de alegeri a Organizației Municipale a avut loc în această dimineață la Palatul Culturii din Bistrița și au participat peste 300 de social-democrați. La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, primarul Ovidiu Crețu, primarul comunei Lechința, Romeo Florian, reprezentanți ai ALDE și UDMR.

Președintele CJ, Emil Radu Moldovan, a prezentat investițiile realizate în ultimii ani în Bistrița, investiții de peste 60 de milioane de euro.

Acesta a vorbit despre centura ocolitoare și le-a transmis reprezentanților Primăriei și ai Consiliului Local să găsească soluții pentru rezolvarea problemei traficului.

„Interese de grup au blocat un proiect extraordinar. Din cauza unor nenorociți, nu avem centură și distrugem orașul. Pe baza unor interese personale și de grup, au blocat acest proiect. Au stat cel puțin 5 ani la dispoziția noastră cel puțin 150 de milioane de euro și acum nu avem centură. Dacă primarul, împreună cu CL, într-un termen foarte scurt, nu găsesc soluții, o să circulăm pe jos mai repede decât cu mașina. Unul dintre proiectele la care trebuie să se gândească sunt soluțiile alternative. Eu cred că liniile verzi sunt soluțiile viitorului”, a spus Radu Moldovan, adăugând că este necesară reabilitarea străzilor din oraș, dar și realizarea Aquapark-ului din Wonderland.

„Chiar dacă forțe de toate felurile manipulează profesionist, stați cu capul sus și fiți mândri că sunteți pesediști”, le-a mai transmis Radu Moldovan celor prezenți.

„Noi toți sperăm ca în 2020, Cristian Niculae, să-l înlocuiască la Primărie pe primarul Ovidiu Crețu, acel primar puternic și vizionar, care a schimbat fața orașului”, a spus consilierul municipal Camelia Tabără, care i-a oferit lui Cristian Niculae cartea „Cele trei calități ale unui lider de succes”.

„Suntem într-un moment cheie, într-un moment determinant al Organizației Municipale. Acum și aici declanșăm cursa pentru Primăria Bistrița, din 2020. Este extrem de important, pentru că ceea ce-și propune fiecare partid e să ia puterea și să pună în practică proiectele, programele pentru populație. Oamenii așteaptă fapte și eu spun că organizația a evoluat foarte bine, începând din 2008”, a spus primarul Ovidiu Crețu, care i-a transmis lui Cristian Niculae să mențină reduta Primăriei Bistrița.

Cristian Niculae a fost ales în funcția de președinte cu 213 voturi din 216 prezenți, 3 voturi fiind nule. Președinte executiv va fi Alexandru Bria, iar secretar executiv Viorel Ința. Vicepreședinți au fost aleși Camelia Tabără, Ana Gabriela Burduhos, Doreta Oltean, Andrei Kozuk, Horațiu Gherman, Ioan Radu Uță și Adrian Solcan.

„Am ales să fac parte din acest partid politic pentru că mi-au fost foarte dragi oameni care fac parte din acest partid. În vara anului 2016, am fost ales viceprimar al municipiului Bistrița din partea PSD, lucru care vi s-a datorat dvs. Mă implic zi de zi pentru binele cetățenilor pe care îi reprezint. Consider că trebuie să fim zilnic în mijlocul cetățenilor și să fim atenți la nevoile lor. Sunt mândru de echipa din care fac parte, sunt mândru de voi și suntem parte din cel mai puternic partid din România”, a spus Cristian Niculae după anunțarea rezultatelor.

 

 

SPUNE-TI PAREREA