Stilul tradițional este în mare vogă în acest moment și tot mai mulți tineri însurăței aleg să își organizeze nunta adoptând portul popular și ritualuri ca pe vremuri.

Sâmbătă, comuna Romuli a răsunat a sărbătoare. Colorată în culorile motivelor florale de pe „cămeșile” de bumbac, cusute cu mărgele și buchisite cu câteva luni înainte, comuna Romuli a reușit să se bucure de aproape întreaga comunitate prezentă la nunta.

Ionela Cilian și Grigore Cihărean au decis să-și facă nunta ca pe vremuri. Mirii au purtat haine noi, haine  la care s-a lucrat luni bune înainte. Tot în costum popular au fost îmbrăcați și nașii. Primarul din localitate, Ioan Monița și soția lui, Narcisa au respectat obiceiul de nuntă, împreună cu ai lor cumetri (nașii din partea miresei), Vlonga Nicolae și Floarea.

La noi în sat nu a mai fost de multă vreme așa ceva. Toată lumea s-a pregătit cu drag pentru această nuntă… mai ales că au fost și mirii în costum popular”, a declarat o localnică.

„Druștele” (domnișoarele de onoare) au scos straiele din lada de zestre a bunicilor, a mamelor sau și-au cusut altele noi, iar pe cap au purtat cununi de flori, la fel alese și la fel făcute. Feciorii și-au ales păunii, și-au pregătit pieptarele și și-au lustruit cizmele. Unii dintre ei și-au îmbrăcat și caii cu petele și cununi de bărbânoc verde, cununi la care s-a lucrat o zi întreagă.

Cununia civilă a fost oficiată de către nașul mare, care a atașat, peste cămașa din bumbac și cureaua veche, tricolorul ce se asorta cu decorul și cu nuntașii.

 

Autentici și plini de viață, mirii au avut parte de o nuntă ca în povești. Cei doi au avut grijă ca fiecare obicei să fie respectat cu sfințenie

SPUNE-TI PAREREA