Sub numele de „Întâlnirile de la Telciu”, tabara organizată de către Gelu Vlașin a adus poezia mai aproape de publicul telcean. Organizată la Liceul Tehnologic Telciu, seara de poezie a reușit să sensibilizeze publicul cu versurile realiste, care descriau lumea virtuală în care trăim sau realitatea dură și amenințătoare.
Seara de poezie a debutat cu recitarea a patru poeme care aparțin poetului spaniol, Escandar Algeet. Dintre acestea patru poeme, pe unul dintre ele spanionul l-a citit, cu multe emoții și mult efort, în limba română.

„Escandar are un loc, care se numește Aleatorio, unde, în fiecare zi, în fiecare seară, un tânăr autor vine și își prezintă în fața publicului poeziile. El are activități literare și a devenit un punct de reper pentru tinerii poeți și scriitori din Spania după ce a făcut acestă acțiune în Madrid. Acum este un punct de reper și pentru poeții cu care noi interacționăm. Pentru a putea recita în fața dumneavoastră poezia în limba română, el a repetat mult. Perfecționist fiind, a făcut un efort deosebit, pentru că el nu știe o boabă de română și și-a repetat fiecare accent și ne-a tot întrebat dacă citește bine”, a menționat Gelu Vlașin.

Au mai recitat și Stefan Manasia (Pitești), Iris Nuțu ( Piatra Neamț), Cosmin Perta(Vișeul de Sus) , Alexandra Turcu (Bistrița), Nina Vasile (Ialomița), Cătălina Bălan (Chișinău)

„Poeții nu transmit mereu vibrații și alte chestii. Eu cred că poeții scriu din egoism. Poți spune despre o poezie că este aiurea, dar poți spune, tot despre acea poezie, într-un alt context, că este ok”, a menționat Cătălina Bălan.

Gingașă și sensibilă, Alexandra Turcu a recitat două poeme. Tânăra are 22 de ani, este absolventă a secției de Literatură Comparată la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Gelu Vlașin a ținut să adage faptul că tânăra s-a facut remarcată după ce a obținut cea mai mare notă din județ la BAC.

Aflăm de pe propolitica.ro că tânăra a debutat în 2015 cu volumul de poezie ”Celelalte produse”. Tânăra a publicat poeme, cronici și alte articole în revistele Poesis Internațional, Alecart, Echinox, Familia, Tribuna și Steaua. Textele ei apar în antologiile Subcapitol, Poezia (Tracus Arte, 2015), La negru (Mirador, 2015) și Bungalou 6 (Mirador, 2016). În 2016, a participat, în Stockholm, la Atelierele de traducere ale Institutului Cultural Român, unde a tradus textele poetei suedeze Sevi Kumral.

La eveniment au fost prezente directoarele școlii, mai multe cadre didactice din localitate, un cadru didactic din Romuli, dar și câțiva elevi. Seara de poezie s-a finalizat cu discuții despre versurile poeziilor. Poeta Nina Vasile a provocat publicul nu foarte numeros la discuții cu scopul de a evidenția diferențele dintre poezia veche și cea contemporană, dar și cu scopul de a primi critici pe care aceasa le consideră de bun augur.

SPUNE-TI PAREREA