„România lucrului bine făcut” pare o utopie pentru administrația orașului Sîngeorz-Băi. Promisiunile făcute de Traian Ogâgău par tot mai greu de îndeplinit și, după un an de zile, primarul orașului stațiune are tot mai multe probleme cu legea. Moralist și sfătos pe Facebook, cu numărul postărilor invers proporțional cu cel al realizărilor administrative, Traian Ogâgău pare că nu reușește să facă performanță în viața reală, ca primar.

Primăria pe care o conduce a reușit însă „performanța” de a aduna amenzi record, într-un timp foarte scurt. Doar în ultimele 8 luni, din cauza neregulilor constatate, Primăria Sîngeorz-Băi are de plătit amenzi de peste 70.000 de lei, amenzi aplicate de Garda de Mediu.

Ultima neregulă sesizată de comisarii Gărzii de Mediu a fost în urmă cu câteva zile, când Primăria Sîngeorz-Băi a primit o amendă de 50.000 de lei! Este a treia amendă pe care o primește administrația condusă de Ogâgău, în anul 2017, pentru că nu a salubrizat la timp zona de lângă un depozit de deșeuri închis.

O altă amendă pe care a primit-o Primăria este în valoare de 20.000 de lei, în martie 2017, pentru că s-au tăiat ilegal mai mulți copaci din oraș. În acel caz, s-a deschis și un dosar penal. Au fost doborâți atunci nu mai puțin de 45 de arbori, în volum total de 16,5 mc! Arborii nu erau marcați și paguba produsă este de aproximativ 4000 de lei. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori.

Apoi, Primăria din Sîngeorz-Băi a mai primit o amendă de 5000 de lei, pentru că n-a efectuat la termenul stabilit salubrizarea comunei.

INCREDIBIL! A dat cu ierbicid în pădure, lângă izvorul de borcut!

Problemele cu Garda de Mediu și cu neregulile făcute sub comanda lui Traian Ogâgău nu se opresc aici însă. În urmă cu câteva zile, în pădurea-parc din oraș s-a aruncat cu substanțe chimice pentru distrugerea buruienilor, adică cu erbicid. După cum se vede în fotografiile de mai jos, zona arată pur și simplu arsă, lângă unul dintre izvoarele de borcut din Sîngeorz-Băi.

În cauză, a fost făcută și o sesizare la Garda de Mediu. Contactați de ObservatorBN în legătură cu acest subiect, reprezentanții Gărzii de Mediu spun că vor merge să verifice daca e vorba de o poluare, dar, în acelasi timp, vor sesiza și Direcția Sanitar Veterinară și Direcția de Sănătate Publică. Despre acest subiect, vom reveni în zilele următoare, după ce vor fi comunicate rezultatele controalelor.

Paradoxal, primarul Traian Ogâgău, care pozează într-un gospodar și îi ceartă pe oameni că nu păstrează curățenia, nu poate gestiona problemele minime ce țin de protecția mediului înconjurător. Din păcate, incompetența adimistrației pe care o conduce este plătită din banii contribuabililor din Sîngeorz-Băi, pentru că aceste amenzi vor trebui achitate din bugetul orașului.

2 COMENTARII

  1. Din fericire, desi initial amenzile aplicate de GNM se platesc din bugetul local, la prima „vizita” a Camerei de conturi aceste amenzi se vor imputa persoanei responsabile din primarie. Poate primarului. Deci nu e afectat bugetul local decat temporar….. asa ca.. La cat mai multe!!!!

  2. Da,da cu Suciu era mai bine. Datorită lui s-a redeschis inutil linia ferata Ilva – Rodna. Cheltuieli și pierderi, trăiască partidul! Ogîgău este pilda zicalei „Prostu’ nu e prost destul daca nu îi și fudul”.

SPUNE-TI PAREREA