Pentru al 5-lea an consecutiv, astronomul amator Urs Gavrilă, cu sprijinul Asociației Comunitarium, a echipei POV21 și a aeroclubului Aerodrom Bistrita, vă invita la o seară de contemplație și de relaxare sub cerul liber, admirand „ploaia” de stele cazătoare Perseide.

„Anul acesta ne vom instala paturile și telescoapele astronomice pe pista aerodromului din Unirea, pentru a fi aproape și de festivalul WTF, ce se va tine în Wonderland, la o aruncatură de băț distanță.
Recomandăm să vă aduceți pătură, o haina groasa în spate și provizii pentru poveștile ce se vor lungi în noapte în jurul focului de tabără ce ne va veghea până tarziu“, au anunțat organizatorii.

Intră și pe pagina de facebook a evenimentului!
Ploia de meteori Perseide va atinge anul acesta intensitatea maximă în noaptea de 12 spre 13 august. Perseidele pot fi observate în fiecare an între 17 iulie și 24 august, atingând, de obicei, intensitatea maximă în perioada 9-13 august.

De cele mai multe ori, putem vedea, în medie, cate 80 de meteori pe ora, dar anul trecut, de exemplu, au putut fi observati chiar și 200 de meteori pe ora.

Anul acesta cei mai multi meteori vor putea fi vazuti in noaptea de 12 spre 13 august, scrie Space.com. Din pacate, spre deosebire de anul trecut, in 2017 vom observa mai putine „stele cazatoare”, din cauza Lunii, care va fi luminoasa si astfel va masca o mare parte din meteori.

Perseidele sunt resturi din coada cometei Swift-Tuttle. Aceste fragmente se intersecteaza in fiecare an cu orbita Pamantului, dand nastere la o „ploaie de stele cazatoare”.

SPUNE-TI PAREREA