O amenințare cu bombă a alarmat dimineață Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”. Amenințarea a fost făcută de un bărbat, în vârstă de 44 de ani,  din Bistriţa Năsăud.

Acesta a vrut să plece la muncă în Anglia în această dimineaţă, însă înainte de a se urca în avion a consumat băuturi alcoolice. Fiind ameţit de aburii alcoolului, bărbatul le-a zis celor din echipajul aeronavei că are o bombă în bagaj.

Bistriţeanul a fost audiat de poliţişti şi le-a declarat acestora că regretă ce a făcut.

Azi, 26 iulie, la ora 05:55, pe zborul Wizz Air W63301, cu destinaţia Londra Luton, unul din pasageri a strigat că are o „bombă în bagajul de cabină”. Având în vedere gravitatea situaţiei create au fost declanşate procedurile specifice.

Zborul a avut o întârziere de 2 ore și 45 de minute.

Pasagerului i-a fost întreruptă călătoria şi a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă. Celelalte zboruri nu au fost afectate şi se desfăşoară conform programului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Română, Alexandra Popescu, a arătat că, după incident, comandantul aeronavei a declanșat procedura specifică în cazul unei amenințări cu bombe. Imediat s-a întrunit consiliul de securitate al aeroportului, fiind dispuse măsurile specifice în astfel de situații.

‘Astfel a fost identificat un pasager, un cetățean român, care, la îmbarcarea în aeronavă, în cadrul discuțiilor cu însoțitoarea de bord, a spus că are o bombă în bagajul de mână. (…) Persoanei în cauză, un cetățean român cu vârsta de 44 de ani, domiciliat în județul Bistrița-Năsăud, i s-a întrerupt călătoria și polițiștii de frontieră îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false, care pun în pericol siguranța zborului, infracțiune prevăzută de codul aerian, urmând să fie prezentat în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.) Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj în vederea măsurilor legale’, a spus reprezentantul Poliției de Frontieră.

sursa: www.dejeanul.ro

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA