Circa 350 de noi cazuri de cance sunt depistate anula în Bistrița-Năsăud. Președitnele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a anunțat ieri că se fac „pași concreți“ în sensul deschiderii unui centru de radioterapie în Bistrița, care va deservi aproximativ 600 de bolnavi în fiecare an, pentru a nu mai fi nevoie de un timp mult prea lung de aștepare pentru această procedură medicală.

„Pași concreți pentru ca peste 70% dintre bolnavii de cancer din județul Bistrița-Năsăud să poată fi tratați prin una dintre cele mai moderne tehnici medicale de radioterapie.
Asta printr-un parteneriat între Consiliul Județean și Primăria Municipiului Bistrița prin care se va construi un centru de radioterapie pe Strada Alba Iulia în apropiere de actualele secții de Boli Infecțioase și Oncologie ale Spitalului Județean de Urgență.
Valoarea totală a investiției va depăși 4,4 milioane de euro și odată finalizată, de ea vor putea să beneficieze aproximativ 600 de bolnavi în fiecare an. În momentul de față, durata medie de așteptare pentru această procedură medicală este de 6 luni de zile, lucru fatal pentru viața multor bolnavi. Anual, în județul nostru sunt depistate circa 350 de noi cazuri care suferă de această maladie cumplită!
Atașat redau un scurt clip video în care se descrie modul de funcționare a radioterapiei.
Atât eu cât și colegii mei din Spitalul Județean de Urgență și Primăria Bistrița, vă vom ține la curent cu detalii concrete legate de acest proiect!“, a anunțat Emil Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA