Oamenii de afaceri interesați de promovarea propriilor produse și servicii pe piețe externe vor avea la dispoziție, începând de mâine, un nou program de finanțare din fonduri naționale.

Ajutorul acordat pentru proiectele depuse va fi de cel mult 90%, dar fără a depăși 50.000 de lei și va acoperi participarea la târguri și expoziții internaționale, dar și efectuarea unor studii de piață sau realizarea de site-uri și aplicații mobile în limba română și limba engleză.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a anunțat lansarea unei noi scheme de finanțare destinată antreprenorilor interesați de accesul pe unele piețe externe în vederea promovării propriilor produse și servicii.

Bugetul disponibil în cursul acestui an este de cinci milioane de lei și va permite finanțarea unui număr de cel puțin o sută de întreprinderi mici și mijlocii.

Programul își propune să sprijine antreprenorii români în scopul promovării produselor şi serviciilor întreprinderilor mici şi mijlocii pe noi pieţe externe, stimularea comunicării şi a parteneriatului în afaceri, vizând de asemenea pregătirea întreprinzătorilor în domeniul tehnicilor de promovare a produselor şi serviciilor pe noi pieţe.

Prin intermediul acestui program de finanțare, antreprenorii pot solicita un ajutor financiar nerambursabil de cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar fără a depăși 50.000 de lei / proiect. În cadrul acestui program de finanțare, cheltuielile cu TVA nu sunt eligibile.

 

SPUNE-TI PAREREA