La data de 14 iulie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de delapidare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Bistrița.

DSCN5267 (1)

Cu această ocazie a fost identificată suma de 4000 euro și 150 lei, sumă de bani care ar proveni din comiterea infracțiunii de delapidare.

Față de un bărbat, de 34 ani, din Bistrița a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind bănuit că la data de 5 iulie a.c., în calitate de gestionar al unei societăți, și-ar fi însușit, pe nedrept, în interes personal, din seiful aflat în incinta biroului unității, suma de 24.035 lei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporție de 80 %.

La aceeași dată, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, care a dispus față de acesta luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Controale la unități comerciale, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Ieri, 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, pe raza municipiului Bistrița.

În urma verificărilor și controalelor de specialitate efectuate la unități comerciale, polițiștii au constatat și aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9200 lei, din care 3 conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, și 2 prevăzute de Legea cu nr. 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 120 lei.

SPUNE-TI PAREREA