Un bărbat din Dumitra, pe nume Moldovan Ioan, a fost arestat preventiv vineri, 14 iulie, după ce fiica sa l-a acuzat de viol.

Fata, în vârstă de 14 ani, a povestit că a fost violată de tată ani de zile, încă de acum 9 ani. Mama fetei a fost cea care a anunțat poliția.
Bărbatul arestat și soția sa au împreună patru copii care vor fi preluați de Protecția Copilului, având în vedere că familia din care fac parte îi neglijează. Se pare că mama fetei știa de situația fiicei sale de mai mult timp, dar nu a anunțat autoritățile. Localnicii spun că ambii părinți au probleme cu alcoolul.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, iar Ioan Moldovan, care a mai făcut închisoare în trecut, a fost reținut joi pentru 24 de ore. Ulterior a fost dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Năsăud.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.I., pentru comiterea infracțiunii de viol, prev. şi ped. de art. 218 alin. 1 ?i alin.3, lit. a, b, și c Cod penal, cu aplicarea art.35 alin. 1 Cod penal (6 acte materiale – din care 2 în sat Cepari, 3 în comuna Dumitra şi 1 în comuna Șanț) și cu aplicarea art.41 alin. 1 Cod penal (în stare de recidivă postcondamnatorie), pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 14 iulie 2017 până la data de 11 august 2017. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de luare a unei alte măsuri preventive, mai blânde, şi anume a arestului la domiciliu sau interdicţia de a părăsi localitatea. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Suma de 260 lei cu titlu de onorar avocat din oficiu se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul avocat D.B. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Contestaţia se depune la Judecătoria Năsăud, la judecătorul de drepturi şi libertăţi. Pronunţată în camera de consiliu, azi 14 iulie 2017, ora 16,15“, este soluția publicată de Judecătoria Năsăud pe site-ul portal.just.ro

SPUNE-TI PAREREA