Alergătorul de anduranţă Tibi Uşeriu se pregăteşte şi anul acesta pentru Tour de Geants, o competiţie extrem de dură care se desfăşoară în Italia, în perioada 10+17 septembrie.Anul acesta este ultima dată când Tibi mai are şansa să treacă de linia de sosire, după ce a participat la două ediţii anterioare, fiind nevoit să abandoneze cursa.

Anul acesta el se antrenează la mare înălţime, o încercare grea a competiţiei fiind diferenţa de nivel. Astfel, Tibi se află zilele acestea în Alpi, alături de un alt mare campion, salvamontistul Toma Coconea (42 de ani), înscris în concursul Red Bull X+Alps, în cadrul căruia trebuie să parcurgă pe jos sau în zbor cu parapanta cei 1.138 de kilometri ai unui traseu care a început la Salzburg (Austria) și se va încheia la Monaco.

IMG_7020

Toma Coconea este recunoscut pentru rapiditatea cu care se deplasează pe jos şi a participat la toate concursurile Red Bull X-Alps de până acum. În anul 2011 s-a clasat pe locul al doilea. În anul 2013, Coconea a ocupat locul 10, iar în urmă cu doi ani, la precedenta ediție a concursului, sportivul a suferit un grav accident cu parapanta, în urma căruia a fost internat în spital și a trebuit să abandoneze cursa.

SPUNE-TI PAREREA