Un TIR înmatriculat în Ucraina a intrat în coliziune cu un tren de călători la trecerea cu nivel de cale ferată din Bistrița, Str. Ioan Slavici, semnalizată cu STOP și crucea Sfântului Andrei.

Accidentul s-a produs în urmă cu câteva minute și, din fericite, nimeni nu a suferit răni grave. Șoferul tirului, un tânăr ucrainean, a fost rănit ușor la un braț. Trenul a intrat frontal în cabina tirului.

La fața locului se află două echipaje de poliție, ambulanța, jandarmii și un echipaj pentru descarcerare. Circulația rutieră în zonă este blocată, la fel și circulația feroviară.

UPDATE. „Pompierii militari bistrițeni, cu două echipaje de descarcerare, sprijiniți de un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud și pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita au fost direcționați de urgență la un accident feroviar, în municipiul Bistrița, Str. Ioan Slavici.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești, toate persoanele din tren (aproximativ 60) şi conducătorul auto al autotrenului au fost evaluați din punct de vedere medical şi sunt în afară oricărui pericol.

**Circulația rutieră și feroviară a fost oprită până la îndepărtarea trenului și a tirului de pe calea ferată, respectiv partea carosabilă.

Prima acțiune întreprinsă de pompierii militari care încadrează echipajele de descarcerare a fost luarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, întrucât în urma impactului, rezervorul autotrenului s-a fisurat, rezultând scurgeri de combustibil, cu risc de producere a unei deflagrații. Ulterior, aceștia au îndepărtat unele elemente de caroserie pentru degajarea autotrenului. Odată desprinse, trenul va fi tractat de o locomotivă, iar tirul va fi îndepărtat de pe partea carosabilă şi calea calea ferată, în vederea reluării circulației în condiții normale.

***Două echipaje de la Jandarmeria Bistrița au asigurat măsuri specifice pentru protejarea populației și au delimitat zona de acțiune a echipajelor de intervenție, iar echipaje de la Biroul Rutier Bistrița au demarat cercetările la locul accidentului“ (ISU Bistrița-Năsăud).

SPUNE-TI PAREREA