Județul Bistrița-Năsăud a primit la finalul anului trecut vizita unei delegații din partea orașului partener Rivoli, din Italia, atunci s-au pus bazele unui parteneriat, care în această perioadă a treut la un alt nivel, o delegație din județul nostru a participat la un eveniment de excepție.

Membrii ansamblului profesionist ”Dor Românesc”, al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud au trăit momente inedite în Rivoli, unde la inițiativa comunei Rivoli s-a organizat Festivalul European de Muzică, Cultură și Carte ”Dor Românesc”.

Au fost organizate două spectacole pentru românii din această zonă a Italiei, care și-au astâmpărat puțin dorul de casă ascultând muzică populară românească. Soliștii, orchestra și dansatorii bistrițeni au susținut în prima seară, chiar în Rivoli, un program artistic  de peste  două ore, fiind apreciați nu numai de românii stabiliți în Italia, ci și de Italienii care s-au aflatîn public. Ropote de aplauze au primit și la al doilea spectacol susținut în altă localitate din zona Torino.

foto: facebook NickOn Iacovone

SPUNE-TI PAREREA