Marți, 20 iunie 2017, ora 18.00, va avea loc la Galeria Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud (str. Gen. Grigore Bălan nr. 11) vernisajul expoziției “Vacanță în turquoise”, a copiilor și adolescenților din cadrul atelierului Shevalet. Atelierul de pictură funcționează în Bistrița din aprilie 2015.

Expoziția cuprinde un număr de 150 de lucrări de pictură, desen, grafică și obiect, realizate în tehnici diferite, de la acrilice la pasteluri.

„La atelier ne întâlnim de câteva ori pe săptămână, copii, adolescenți și adulți. Povestim, ne bucurăm să ne revedem, stabilim ce-am mai făcut fiecare. Apoi, într-un glas (cam după 10 minute, așa ) ,,ce pictăm azi?”. Pictăm dealul ăla pe care-l vedem când ieșim din Bistrița, pictăm ce se vede prin gard, pictăm flamingo pe care i-am văzut la Zoo, pictăm jucăria pe care a adus-o un copil la atelier, pictăm petrecerea de la marginea pădurii, pictăm roua, pictăm străzi după ploaie, pictăm câmp cu maci, bonomul hipopotam, pictăm fereastra de la atelier, pictăm scaune, pictăm alaiul aricilor, pictăm usturoi să ne ferească de blesteme, pictăm porci pe derdeluș, pictăm lavandă și maci, pictăm schnauzeri, pictăm cerul ziua, cerul noaptea, cerul toamna, cerul senin, furtuna. Pictăm Biserica Evanghelică pe care o vedem pe geam, pictăm ananași și biciclete. Pictăm. Mâncăm mere și bem ceai când e frig afară. Acum suntem pregătiți să expunem, să mergem mai departe. Am tot amânat momentul expoziției din cauza sărbătorilor, a testărilor, a tezelor, a festivităților de sfârșit de an școlar și iată că deja a sosit vacanța și suntem mulți plecați spre locuri faine. De aici și numele expoziției, un eveniment în vacanță, într-un turquoise celebru deja la Shevalet. Expoziția este deschisă spre vizitare timp de două săptămâni și merită vizitată pentru că e o poveste. Povestea noastră, la un moment dat. Artiștii participanți la acest eveniment sunt copii și adolescenți din Bistrița, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.

Expoziția se desfășoară cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și va putea fi vizitată în perioada 20 iunie – 4 iulie 2017.
Parteneri: ALMA Express Market și Atelierul de imagini

SPUNE-TI PAREREA