Diana Morar, copreședinte al Organizației de Femei PNL Bistrița-Năsăud, a fost aleasă într-o funcție la nivel național, în interiorul partidului.

La Congresul de sâmbătă, avocatul Diana Morar a fost aleasă în funcția de judecător al Curții de Onoare și Arbitraj al PNL.

Diana Morar a intrat în CA cu 1116 de voturi, dintr-un total de 1500. Curtea este compusă din 24 de judecători aleși pentru un mandat de 4 ani.

Pentru cele 24 de locuri de membru în cadrul Comisiei de Onoare şi Arbitraj a PNL şi-au depus candidaturile 37 de liberali.

Conform statutului, Curtea de Onoare și Arbitraj este instanța supremă a partidului, având atributii privind: respectarea prevederilor Statutului și a Codului Etic al PNL, soluționarea contestațiilor privind sancțiunile disciplinare, soluționarea contestațiilor privind învestirea candidatilor, alegerile interne, alegerea delegaților la Conferințe sau la Congres, coordonarea activităților Consiliilor Teritoriale de Arbitraj.

Pot fi alese în Curtea de Onoare si Arbitraj persoane care au cel putin 5 ani prezenta continua în partid si care nu fac parte din nicio altă structură de conducere.

 

SPUNE-TI PAREREA