Astăzi, în majoritatea primăriilor din țară, angajații fac grevă japoneză. Aceștia sunt nemulţumiţi de Legea Salarizării unice, vor face grevă timp de 3 zile şi se gândesc la un miting pentru săptămâna viitoare când legea intră la vot în Camera Deputaţilor.

Jumătate din personalul primăriei municipiului Bistriţa protestează, începând de miercuri dimineaţa şi până vineri, faţă de noile prevederi ale Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, greva fiind una de tip japonez, cu purtarea de banderolă, fără încetarea activităţii, conform MEDIAFAX.

Aproximativ 550 dintre cele 1200 de angajaţi ai Primăriei municipiului Bistriţa protestează începând de miercuri dimineaţa şi până vineri, la terminarea programului de lucru, faţă de noile prevederi ale legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, angajaţii municipalităţii alăturându-se protestelor declanşate de confederaţiile sindicale din administraţie.

„Greva este una de tip japonez, o parte din angajaţii primăriei poartă pe mână banderole albe, dar activitatea instituţiei nu este afectată în niciun fel. Protestul se întinde pe durata trei zile, timp în care aproximativ 550 de angajaţi ai primăriei, care fac parte din sindicat vor protesta în acest mod. Greva japoneză se va desfăşura pe parcursul a trei zile, până vineri la încheierea programului de lucru. Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla începând cu săptămâna viitoare”, declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Bistriţa Mihai Ruşti.

SPUNE-TI PAREREA