În cadrul evenimentului – “65 de ani de viață muzeistică la Bistrița”, vineri, 28 aprilie de la ora 17,00 a avut loc vernisajul expoziției Salvador Dali – „Biblia Sacra”.

Expoziţia cuprinde lucrări de litografie şi grafică ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfânta Scriptură. Prin expoziția de artă „Dali-Bible” se oferă una dintre cheile de înțelegere a operei lui Dali, exponent important al mișcării suprarealiste.
Cele 40 de lucrări de grafică prin care artistul pătrunde în lumea Vechiului și Noului Testament ilustrează o direcție de investigare mai puțin cunoscută a artistului: cea religioasă. Viziunea sa asupra tematicii abordate este una profund personală. Dali descrie prin viziuni enigmatice o serie de evenimente și personaje prin care încearcă să se „conecteze” la universul biblic.
Litografiile lui Salvador Dali din seria „Biblia Sacra“ au fost create între 1963-1964, iar în România au poposit deja în mai multe muzee şi biserici din Transilvania datorită ofertei colecționarului german Thomas Emmerling.

SPUNE-TI PAREREA