Deputatul PSD, Daniel Suciu, a explicat într-o conferință de presă cum va funcționa impozitul pe gospodărie și de ce va fi introdus.

„Nu este o taxă nouă, nu este un impozit nou, ci este o continuare firească a ceea ce noi anul trecut, prin programul de guvernare, le-am propus românilor. Noi ne-am propus mai mulți români în clasa de mijloc. Le-am promis românilor impozit zero la venituri până în 2000 de lei, iar acest venit global exact acest lucru îl pune în practică. Impozitele se vor calcula după două criterii simple, impozit de zero la sută pentru toate veniturile mai mici de 2000 de lei, pentru salariați, pensionari sau pentru cei cu activități independente și impozit de 10 la sută pentru diferența care depășește 2000 de lei lunar. În funcție de nivelurile veniturilor, guvernul va aplica diverse deduceri. Nu se ia de la populație, ci se dă. Nu se ia, ci din contră, se ia mai puțin. Din suma impusă impozitării, se vor scădea diverse cheltuieli deductibile pentru studiile copiilor, pentru renovarea locuinței”, a declarat Daniel Suciu.

„Acest proiect de lege va încuraja creșterea natalității pentru că, pentru fiecare copil al unei familii cu venituri de până în 5000 de lei pe lună, va fi o deducere de 1600 de lei anual iar 1200 de lei anual pentru fiecare copil din familii cu venituri între 5000 și 10.000 de lei pe lună. Cred că în esență tot ce se discută în spațiul public despre acest subiect este politicianist și își dau cu părerea oameni din opoziție, dar care nici măcar nu au avut interesul să citească acest proiect de lege. Aceste lucruri sunt de 10 ani în toată Europa. Sistemul de deducere se va aplica abia de la 1 ianuarie 2018. Din 1 decembrie 2018 sunt selectați consultanții fiscali și se va face arondarea gospodăriilor iar din 1 mai 2019 se va depune pentru prima oară declarația anuală”, a mai spus deputatul PSD.

SPUNE-TI PAREREA