Liberalii bistrițeni își aleg sâmbătă, 22 aprilie, noul președinte al organizației județene. Patru candidați s-au înscris în lupta internă și peste 400 de delegați sunt așteptați să voteze noua conducere.

Cei patru candidați pentru șefia PNL Bistrița-Năsăud sunt Vasile Silași, Robert Sighiartău, Ioan Turc și Ovidiu Florean.

Favorit pentru câștigarea întrecerii interne este primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași. Acesta este singurul care și-a anunțat candidatura într-un mod oficial, în cadrul unei conferințe de presă și pleacă cu prima șansă pentru că are susținerea primarilor Partidului Național Liberal. Nu mai puțin de 13 primari, viceprimari și alte organizații locale din Bistrița-Năsăud și-au manifestat susținerea pentru Vasile Silași, unii dintre ei declarând public acest lucru.

Primarii Ioan Mureșan (Nușeni), Traian Ogâgău (Sîngeorz-Băi), Grigore Țiolan (Feldru), Ioan Pavelea (Coșbuc), Viorel Clapău (Rebrișoara), Anchidim Pavelea (Runcu Salvei) și viceprimarul din Năsăud, Dorin Vlașin au avut o întâlnire comună cu Vasile Silași în ziua în care acesta și-a prezentat candidatura și au anunțat că îl susțin. Vasile Silași a spus, într-o conferință de presă, că are susținerea tuturor primarilor PNL din județ, cu pe care i-a consultat.

„Eu cred că primarul Vasile Silași, cu echipa care se va alege la conferința județeană, va fi în stare să îi pună să tragă partidul în aceiași direcție. Organizația de la Nușeni îl susține, pentru că a avut curajul să candideze”, a declarat primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan.

Fostul președinte al PNL Bistrița, Gheorghe Tuță, și-a manifestat și el susținerea pentru Vasile Silași. „Din discuțiile pe care le-am avut la nivelul partidului, toată lumea este de părere că PNL are nevoie de o echipă, coeziunea să se manifeste la nivelul real. Eu am convingerea că domnul primar Vasile Silași poate să aducă acest spirit de echipă și de coeziune”, a declarat Gheorghe Tuță.

Robert Sighiartău, actualul președinte al PNL Bistrița-Năsăud, a decis, în cele din urmă, să candideze pentru președinția organizației. Acesta și-a anunțat candidatura printr-o postare pe o rețea de socializare. Robert Sighiartău a ajuns președinte în iulie 2016, în urma unor alegeri la care au participat doar cei din Biroul Permanent Județean al PNL Bistrița-Năsăud. A prins locul 1 la alegerile parlamentare și a ajuns deputat, în urma unor rezultate slabe ale filialei județene. Nu a reușit, în 9 luni de zile, să reorganizeze partidul și nu s-a făcut vizibil nici din punct de vedere al activității parlamentare. Fostul lider al PNL Bistrița-Năsăud, spunea, la începutul acestui an, că „nu a avut mână bună”, referindu-se la Robert Sighiartău.

robert-sighiartau

Decizia lui Ioan Turc de a candida la șefia partidului este cel puțin surprinzătoare, ținând cont că nu a reușit să câștige nici măcar lupta internă din organizația municipală. Acesta a fost învins de Sorin Hangan la alegerile din luna martie, obținând doar 64 de voturi.

turc1

Ovidiu Florean candidează și el la șefia PNL Bistrița-Năsăud, din motive doar de el cunoscute.

SPUNE-TI PAREREA