Un accident cumplit a fost anunțat azi-noapte, la numărul de urgențe 112, cu puțin timp înainte de ora 01.00.
Inițial, au fost anunțate trei victime, încarcerate. Echipajul ajuns la fața locului a constatat, însă, decesul a patru victime,tineri între 16-36 de ani, și o a cincea victimă, încarcerată.
„Un accident rutier deosebit de grav a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112, luni, 17 aprilie a.c., la ora 00.32.
La locul solicitarii au fost directionate două echipaje SMURD ( #TIM si #EPA Năsăud), un echipaj de descarcerare și două echipaje de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud .
Inițial au fost anunțate trei victime rămase încarcerate într-un autoturism intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate, de pe marginea părții carosabile. În momentul în care echipajele de salvatorii au ajuns la locul indicat, au găsit cinci victime de sex masculin rămase încarcerate, dintre care patru inconștiente.
Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, dat de faptul că stâlpul și firele de electricitate rupte în urma impactului au căzut pe caroseria autoturismului și pe partea carosabilă și au îngreunat intervenția echipajelor de salvatori.
Cele patru victime inconștiente, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, au fost extrase și predate echipajelor medicale. Două victime prezentau leziuni incompatibile cu viața, iar pentru celelalte două victime au fost începute manevrele de resuscitare. Din păcate, după mai bine de 45 de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare, echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul celor patru victime, la locul accidentului.
A cincea victimă, un tânăr în vârstă de 16 ani, a fost extras prin luneta autoturismului, conștient, cu leziuni și traumatisme, mai ales în zona membrelor inferioare. Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD l-a transportat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare“, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Coliziune cu sâlpul de electricitate a produs o avarie la rețeaua de curent electric din zonă, fiind întrerupt curentul între Telciu și Dealul Ștefăniței. Tineri se aflau într-un BMW înmatriculat în Italia și se pare că se întorceau de la o petrecere. Șoferul nu avea permis.

SPUNE-TI PAREREA