Micuții de la Grădinița cu Program Prelungit din Lechința au aflat că lucrurile plăcute, în viață, se obțin cu mult efort. Preșcolarii au lucrat din greu pentru a organiza un târg cu produse de Paște, pe care le-au expus spre vânzare.
Copiii au realizat icoane pe sticlă, felicitări, coșuri de carton colorat și au vopsit ouă, în timp mamele și bunicile i-au ajutat cu produse culinare. Din banii obținuți prin vânzare, copiii vor organiza o excursie.

„Chiar dacă toti copiii locuiesc la țară și majoritatea dintre ei au ocazia să cunoască tradițiile populare, am descoperit faptul că, toți copiii iubesc această sărbătoare atât pentru latura ei religioasă, cât și pentru latura ei laică , adică venirea iepurașului cu cadouri și ouă roșii.Grădinița cu Program Prelungit Lechința a organizat astăzi, 13 aprilie 2017, în Piața Lechința, expoziția cu vânzare dedicată Sărbătorilor Pascale, banii obținuți urmând a se utiliza pentru organizarea unei excursii. Copiii și-au valorificat munca creatoare prin participarea cu creații personale, realizate prin diferite tehnici. Astfel, peste 200 de ouă au fost vopsite prin tehnica „orezului”, prin tehnica „șervețelului”, prin tehnica „ curcubeului” sau clasic. Au realizat coșulețe din semicarton colorat pe care le-au ornat, au semănat grâu în pahare de plastic, au realizat felicitări, au pictat pe sticlă. Educatoarele au realizat coșulețe din sfoară și ață, iar mamele și bunicile au pregătit diverse produse de post: prăjituri, cornulețe, gogoși, plăcinte, cozonac. Toate aceste produse s-au oferit spre vânzare cumpărătorilor care au știut să le aprecieze munca“, a scris prof.înv.preșcLAURA-MARIA GREAB, pe pagina de facebook a grădiniței.

Foto: facebook Gpp Lechința

SPUNE-TI PAREREA