Sevil Shhaideh este propunerea de prim-ministru înaintată de PSD pentru conducerea viitorului Guvern.

Ea este originară din Constanţa, fiind fina lui Liviu Dragnea şi a lui Nicuşor Constantinescu. Shhaideh este omul de încredere pentru Dragnea, ei lăsându-i mandatul de ministru al Dezvoltării Regionale atunci când el a devenit vicepremier în Cabinetul Ponta.

Sevil Shhaideh e premierul propus de PSD. Dragnea: „Doamna Shha… Constănţeanca Sevil Shhaideh (52 ani) a fost succesoarea lui Liviu Dragnea ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Este un cetăţean român care are toate drepturile“, a subliniat Liviu Dragnea la conferinţa de presă în care a anunţat numele ei. Sevil Shhaideh este primul ministru român de religie musulmană, născut în România. La depunerea jurământului la Palatul Cotroceni, ea a ţinut mâna pe Coran, cartea sfântă a musulmanilor. Numele ei apare în dosarul Tel Drum instrumentat de DNA, în care un ofiţer DNA din Constanţa a fost arestat pentru că-i furniza informaţii clasificate lui Valentin Preda, secretarul de stat de la Ministerul Transporturi, alt „băiat bun“ al echipei Mazăre & Constantinescu. Ea s-a afirmat în cariera administrativă cu numele primului ei soţ, Sumanariu, de profesie medic. Pe numele de fată Geambec, Sevil s-a născut la 4 decembrie 1964 la Constanţa, într-o familie de tătari, Muezel (mama) şi Sadein (tatăl), din lumea teatrului.

Mama lui Sevil este nepoata istoricului Kemal Karpat, consultantul pe probleme de Orient a administraţiei de la Washington. Sevil Shhaideh, în vârstă de 52 ani, este absolventă a Liceului Mircea cel Bătrân – promoţia 1983 şi a Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti – promoţia 1987.

Sursa: adevarul.ro

 

SPUNE-TI PAREREA