Ne plângem constant că medicii ne pleacă și sănătatea noastră rămâne pe mâna nimănui, dar ne opunem cu îndârjire creșterii salariilor acestora. Ne plângem că educația românească nu e performantă, dar îi plătim ca vai de lume pe dascălii de la care avem pretenția să ne învețe copiii. Vrem administrație performantă, dar pe oamenii din sistem îi plătim cu minimum pe economie. Și le mai și aruncăm în față că sunt pomanagii!

PNL spune că este o „crimă politică” ca PSD să crească salariile personalului din sănătate şi educaţie cu 15%. Le spun „pomanagii” celor care vor salarii mai mari. Tehnocraţii, care trăiesc regește cu mii de euro de la Bruxelles în timp ce ne conduc pe noi, prezintă aceleaşi argumente false despre pericolele pentru buget, la fel cum au făcut-o Băsescu şi PDL.

Cu riscul să fie considerat ”criminal politic”, PSD va creşte constant, începând cu 2017, salariile şi pensiile, la fel cum a făcut-o între 2012 şi 2015. PSD și-a asumat ”riscul” de a crește cu 66% salariile din sistemul public în perioada guvernării Ponta, o va face și de acum înainte. PSD a crescut cu 50% salariul minim brut. O va face și în continuare. Salarii și pensii bune pentru oameni înseamnă creștere economică în viziunea PSD! Nu pomeni, nu deficit bugetar, nu ”crimă politică”! Pentru PSD, salarii mai mari înseamnă performanță! Pentru PSD, pensii mai bune înseamnă trai decent pe măsura muncii de o viață, nu ”asistență socială”.

PSD face acest lucru pentru că România este printre ţările europene care alocă cel mai puţin din PIB pentru plata salariilor bugetarilor. Cei care ne flutură prin față ”pericolele” pentru buget au aceeaşi mentalitate cu Băsescu, Boc şi PDL – cei care au tăiat salariile şi pensiile. Și nu e de mirare, pentru că PNL este format acum, în majoritate covârșitoare, din vechii membri PDL. Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!

PSD le spune doar atât celor care mimează grija față de oameni: AJUNGE! Dați-vă jos masca de salvatori ai nației și arătați-le românilor adevărata voastră față! Salariile și pensile nu sunt nici lux, nici pomană!

  • PSD crește progresiv salariile din învățământ, pentru personalul didactic și nedidactiv: 15% din ianuarie 2017, 20% din iulie 2017 și 30 % din ianuarie 2018. Pentru că investim în educația de calitate a copiilor noștri. Performanța la catedră nu se face cu buzunarul gol!
  • PSD asigură salarii de 3500 de euro medicilor primari, iar rezidenții vor avea la încadrare 1200 de euro. Dublăm salariile asistenților medicali! Așa ne ținem specialiștii în țară, să aibă grijă de sănătatea românilor. Nu îi școlim să îi trateze pe alții!
  • PSD crește toate salariile din sistemul public cu 56%.
  • PSD elimină impozitul pe venit pentru salariile care nu depășesc 2000 de lei. Cele care depășesc această valoare vor fi impozitate cu doar 10%, față de 16% cât e acum.
  • PSD crește anual salariul minim pe economie. Din ianuarie 2017 îl creștem de la 1250 de lei, la 1400 de lei, iar în 2020 va ajunge la 1750 de lei.
  • PSD adoptă legea salarizării unitare în iulie 2017.

PSD îndrăznește să creadă în România!

www.indraznestesacrezi.ro

(PE)

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA