Multe femei renunță la carieră sau la planurile profesionale după ce în viața lor apare un copil. Pentru Anca, o bistrițeancă, mamă a doi băieței, unul de 3 ani și altul de un an, ei au reprezentat principala sursă de inspirație și energie.

Anca Răduca a cochetat o perioadă cu ideea de a fi fotomodel și a lucrat aproximativ opt ani  în domeniul modei. După nașterea celor doi copii, universul ei s-a schimbat și a descoperit lumea fascinantă a vestimentației… în miniatură. Astfel, ea și-a deschis, în Cluj-Napoca, propria afacere sub brand-ul Cukoo, un atelier de articole pentru copii, lucrate manual, cu grijă pentru toate nevoile de confort și cochetărie ale celor mici.

Evident, nu a fost ușor să găsească resurse, fie că vorbim de timp, bani sau idei, dar Anca a învățat să se împartă între copii și creațiile pe care le realizează la atelierul Cukoo, de cele mai multe ori, ținându-i pe cei mici aproape de ea, într-un marsupiu.

„La începutul lui 2014 am început să visez la ceea ce avea să se concretizeze abia în ianuarie 2016, moment în care am hotărât că trebuie să trec la un alt nivel. Pentru a deveni anteprenor este nevoie de mult curaj, determinare și, nu în ultimul rând, multe sacrificii. Sunt foarte legată de copiii mei, iar acest lucru m-a făcut să devin mai creativă și să am mai multă determinare in demersurile mele. întotdeauna există mai multe puncte de vedere, depinde pe cine vrei să asculti. Unii mi-au urat success, alții m-au privit cu neîncredere. Aveam acasă doi copii mici, unul de 2 ani și altul care abia împlinise 3 luni.( zâmbește). Era o nebunie! Eu aveam deja planul făcut, nu aveam de gând să dau înapoi, dar nici să ignor total părerea celor care mă descurajau. Câteodata e bine să ai la îndemână mai multe puncte de vedere. În ciuda tuturor greutăților întâmpinate am reușit să concretizez o idee la care lucram deja de 2 ani“, povestește Anca.

Deși totul era planificat și studiat, Cukoo a fost… imprevizibil. Exact așa cum sunt și cei mici!

„Cel mai greu mi s-a părut să faci un plan foarte bine organizat. Întotdeauna apar detalii și probleme la care nu te aștepți și pentru care trebuie să găsești solutți salvatoare de ultim moment. M-am lovit de neprevazut și a trebuit să mă adaptez. Am avut nevoie de surse de finanțare, întrucât economiile mele nu au fost suficiente pentru a pune baza unui atelier. Am făcut o cercetare de piață, am întocmit un plan de afaceri și ideile mele au prins un prim contur.  Am avut și încă mai am nevoie de ajutor în privința asta. Dar este o etapă prin care trebuie să treci (nu tocmai roz), atunci când vrei să evoluezi“, mărturisește Anca.

Dar ce creează Anca, în atelierul ei Cukoo? Hăinițe și accesorii și… povești. Ca mamă, simte la modul cel mai personal care sunt dorințele părinților și copiilor în acest domeniu și pune multe suflet în ceea ce face. Gândește totul în cele mai mici detalii și este foarte deschisă la comunicare cu toți cei care îi calcă pragul.

„Produsele mele sunt, în mare parte, destinate bebelușilor și copiilor cu vârste până la 6 ani. În mod special, realizez hăinuțe casual, comode și, în mare parte, din materiale organice. La comandă realizez și modele mai glam, pentru fetițe și mămici care vor o ținută asortata pe modelul ,,mamă și fiica’’. De asemenea, creez si produse personalizate pentru diverse evenimente gen botez, nunți,  zile de naștere sau altele, în funcție de preferințele clientului“, ne lămurește ea.

Investește în imagine și originalitate, dar, mai ales,în calitate.

„În primul rând am investit în amenajarea atelierului și a magazinului. Am angajat un designer specializat pe concept și a durat ceva vreme până sa ne bucurăm de rezultatul final, așa cum îl vedeți astăzi. O alta prioritate a fost achiziționarea de materiale de calitate, în special, bumbac organic. Pielea unui bebeluș este de 5 ori mai sensibilă decât a unui adult, iar produsele sintetice pot produce iritații și chiar favoriza dezvoltarea unor probleme dermatologice grave. Tocmai de aceea accord o atenție deosebită produselor realizate în atelier și, întotdeauna mă gândesc ce aș alege pentru copii mei, înainte de a lansa un nou produs. Îmi place să creez ceva deosebit pentru fiecare copil în parte“, mai spune Anca.

Momentan, principala ei sursă de promovare este Facebook-ul. Cukoo este mascota familiei, spune anca și soțul ei a participat intens la crearea ei. Mereu îi susține ideile, le ordoneaza și o ajută să proiecteze viitorul..

Pe Anca o găsiți în Cluj-Napoca, pe Iuliu Maniu nr. 43 și pe pagina de facebook Cukoo, unde raspunde cât se poate de repede!

 

SPUNE-TI PAREREA